Honden etiquette

De kunst van honden etiquette: Samenleven met mens en dier. 

 

Welkom bij de eerste blogpost vol met inzichten over honden etiquette! In deze blog verkennen we de ongeschreven regels over het houden van honden. 

 

Begroetingen op straat:

Hondenetiquette begint bij ontmoetingen op straat. Benader een ander persoon met hond beleefd. Geef ze ruimte en let op je eigen hond. 

 

Loslopen in openbare ruimtes:

De vrijheid van loslopen brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Op plekken waar een aanlijn plicht geldt, mag de hond niet loslopen. Luistert je hond niet meer bij het zien van een andere hond? Laat dan je hond niet loslopen. Van een afstand roepen 'hij doet niks" betekend niet alleen dat de hond niet bijt. Komt je hond niet terug als je roept? Springt je hond op bij mensen? Dan doet je hond zeker iets wat hij niet hoort te doen. Neem daarin je verantwoordelijkheid! Zie je een hond die aangelijnd is? Lijn dan je eigen hond ook aan! De andere hond kan om verschillende redenen aan de lijn blijven, denk hierbij aan: Loops, blessure of reactief naar andere honden.

 

Hondenparkeren en speelgedrag:

Leer de speelmanieren van je hond kennen. Zoek een passend speelmaatje en blijf oplettend. Niet elke hond vindt het spelen met andere honden leuk. Let op de signalen van je eigen hond maar ook op de signalen die de andere hond laat zien. Grijp op tijd in zodat het samen spelen voor iedereen leuk is. 

 

Dierenarts- en trimsalon:

Maak van bezoeken aan de dierenarts en trimsalon stressvrije ervaringen. Leer hoe je je hond kunt voorbereiden op medische en verzorgende afspraken met respect voor professionals. Leer de hond voortijds een muilkorf aan. Bij pijn of angst kan een hond van zich af happen. Hierdoor verzeker je de dier professional van veiligheid tijdens het helpen van je trouwe viervoeter. 

 

Hondenpoepprotoocol:

Het opruimen van hondenpoep is niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een kwestie van beleefdheid. Geen vuilnisbak in de buurt? Neem dan je zakje mee naar huis. Zo kan iedereen veilig lopen zonder in de poep te stappen. 

 

Reageren op andere honden:

Leer hoe je moet reageren als je hond andere honden tegenkomt. Of het nu gaat om angstige honden, opdringerige hond of territoriale reacties, begrijp hoe je die situaties je hond kan sturen. 

 

Honden in openbare ruimtes:

Niet op alle plekken zijn honden gewenst, kijk daarom goed voor je, je hond mee neemt of honden daar wel welkom zijn. Zijn ze welkom dan nog kan het zijn dat er mensen zijn die niet van honden houden. Let op je hond en wees beleefd naar de mensen om je heen. 

 

Communicatie met hondenliefhebbers:

Ontdek hoe je met andere hondenliefhebbers kunt communiceren zonder onnodige conflicten. Respecteer verschillende opvoedingsstijlen en wissel ervaringen uit om van elkaar te leren. 

 

 

Door deze honden etiquette te omarmen, creëer je niet alleen een positieve ervaring voor jezelf en je hond, maar draag je ook bij aan het welzijn van de hele honden community. Veel plezier van en met je hond 🐾

 

Een ander tuig nodig om je hond beter te begeleiden? Of een lange lijn zodat je hond niet meer los hoeft? Klik op de foto om direct naar het product te gaan. Met de code HODIDAM krijg je korting op je aankoop bij The Dog Company